Sniper Skrytý Bojovník

04.01.2011 19:04

A do Akce !!!

 

Po tutoriálu, který vás v džungli někde uprostřed Jižní Ameriky uvede do systému odstřelování, jež počítá se srdečním tepem nebo rychlostí větru, by se sice mohlo zdát, že jste se právě vrhli do propracovaného vojenského simulátoru, ale chyba lávky! Vývojáři z Polska totiž stvořili značně schizofrenní produkt, který zůstal tak trochu na půli cesty mezi hardcorovou simulací á la ArmA a bezduchou vybíjenou á la Call of Duty. Na vině bohužel není schématické rozdělení misí na ty za odstřelovače a na ty za člena komanda, ale fakt, že jsou vlastně obě cesty téměř identické respektive identicky špatné.

 

Ať už totiž hrajete za ošlehaného profíka, jenž by své maskování neprozradil ani v případě, že byste na něj v džungli močili, nebo za řadového desátníka se samopalem z týmu Delta, Sniper: Ghost Warrior, vždy sklouznete k bezhlavé akci, a to především kvůli absolutně (ne)dokonalé AI protivníků. Ti vás vždy po prvním (zpravidla nepřesném) výstřelu okamžitě lokalizují a co víc, přes celé údolí okamžitě s naprostou přesností zasypou kulkami z prorezivělých samopalů; což je vzhledem k tomu, že jde o jakési jihoamerické povstalce a ne o výtvory Skynetu, docela překvapivé. Každý pokus o plížení se tak okamžitě po prvním výstřelu zvrhne ve zběsilý rambo běh napříč mapou .

 

Stealth, na kterém chtěl titul stavět, tedy nefunguje. Zůstává nám tak alespoň akce, ovšem ta je dementnější než reprezentační výběr domova důchodců pro bývalé boxery. Nejenže vás neustále ruší zasekávání o centimetrové výstupky na zemi či neviditelné zdi, které jsme ve hře viděli naposledy někdy před pěti lety, ale nefunguje ani to nejpodstatnější a sice střelba. Ta je totiž neohrabaná a frustrující. Jediné, z čeho se dá na krátkou vzdálenost efektivně střílet, je paradoxně odstřelovací puška a vězte, že v „nesnajpovacích“ misích si po ní kolikrát postesknete.

 

                                                                                                                                         Hodnocení 3/5

 

 

                                                                                                                                                                               by Hrej.cz